Ik ontmoette Paul Pantone

De ontmoeting met de heer Pantone (februari 2002)

Half januari 2002, dus 3 maanden na het behalen van mijn ingenieursdiploma, besloot ik de heer Pantone in de VS te ontmoeten. Deze beslissing kwam niet van de ene op de andere dag. Ik had inderdaad al een paar e-mails uitgewisseld met Paul die me uitnodigde om hem voor een langere "periode" van 3 weken te bezoeken om alle mogelijke details van een toekomstige samenwerking te zien.

Dus vertrok ik op 4 of 5 februari 2002 in een Boeing 777 van Parijs naar Salt Lake City voor 12 uur en daarna 3 uur vliegen aangezien de reis een tussenstop in Houston omvatte. Ik specificeer dit omdat het mijn eerste vlucht was en 12 uur vliegen voor een doop met overvlucht van de ijsschots is behoorlijk indrukwekkend. Na meer dan 28 uur reizen (alles inbegrepen) kwamen we aan in Preston, een klein stadje in het hart van de Rockies, 200 km ten noorden van Salt Lake City. Het weer was nogal ijskoud: 50 cm sneeuw en -20 ° C.

Ik zeg "wij" omdat ik niet alleen ging: Michel Saint Georges, een Belgische ingenieur-arts van Quebec afkomst, vergezelde me: hij schreef enkele interessante gedachten over quanthomme, cliquez ici .

Tot zover de sets, laten we naar de acteurs gaan: de volgende dag ontmoet je Paul voor de week van “training”. Gelukkig waren we 4 Franstaligen: een van Nicois, Olivier, en een van Quebec, wiens voornaam ik ben vergeten, maar de “training” werd duidelijk in het Amerikaans gegeven (met een sterk landaccent gezien de locatie). De informatie in deze "training" is helaas pure speculatie zonder enige onderbouwing of zelfs maar wetenschappelijk bewijs. En toen ik aan het begin van onze bijeenkomst om wetenschappelijke gegevens vroeg, kon Paul, ondanks zijn beloften, die twee weken later niet aan mij verstrekken (dit betrof gegevens van de Universiteit van Berlijn)
"Blijf open-minded" was de typische uitdrukking van Paul, maar er is een verschil tussen ruimdenkend en naïef zijn om ongegronde theorieën te accepteren...

Lees ook:  Video op France2: een tractor met waterinjectie

Wat betreft de onderhandelingen die we probeerden te voeren, weet dat er een zeer belangrijke kloof is tussen de inhoud van de site van Paul (zogenaamd zeer altruïstisch) en de man (zeer kapitalistisch) die geïnteresseerd is in verkoop "licenties" ... Deze verschuiving is ongetwijfeld bedoeld om gemakkelijke "prooien" aan te trekken.

Kortom, na 3 weken verdeeld als volgt: 1 week training (de week aan $ 1500) en 2 weken "knutselen" en diverse onderhandelingen was ik nogal extreem teleurgesteld over deze ontmoeting, vooral omdat ik had "geïnvesteerd" in deze ontmoeting alle magere besparingen die een student kan hebben.

Uiteindelijk leerden we niets op technologisch niveau en mijn studie was het meest wetenschappelijke dat er bestaat over het Pantone-proces en ik keerde erg walgelijk, zo niet depressief terug naar Frankrijk ... maar de rest zou het punt weer naar huis brengen! Het enige positieve: Michel en ik hoefden niet te betalen voor de trainingsweek ($ 3000 bespaard is al dat speciaal voor "wind"!), Wat duidelijk niet het geval was voor de andere 2 stagiaires, en voor de goede orde, Paul Pantone betaalde ons ook de eerste week van het hotel.

Uiteraard geef ik aan dat Michel precies hetzelfde dacht: van Pantone valt niets te verwachten ...

De fase van het zoeken naar werk (maart 2002 - december 2003)

Omdat er technologisch of professioneel niets van Pantone te verwachten was, besloot ik actief werk te zoeken ... Indien mogelijk op energiegebied ... maar als de uitvinder oneerlijk is, geloofde (en geloof ik nog steeds) in het potentieel van het proces dat ik niet opgaf.

Terwijl ik op zoek was naar een baan als ingenieur, bleef ik daarom proberen het proces te ontwikkelen met de zeer beperkte middelen die ik tot mijn beschikking had. Het meest succesvolle experiment was dat van de Zx (ZX-TD Pantone) van Olivier (ûn anders dan die van de VS) en ik kom later op deze ervaring terug. Ik zou kort terug willen komen op deze periode van zoeken naar werk, die behoorlijk pijnlijk was. Vooral tijdens de sollicitatiegesprekken die ik kreeg: ik moest begrijpen dat een ingenieur geen milieuovertuigingen mag hebben: “Een ecologische werktuigbouwkundige? Het zou niet moeten bestaan! " hier is de klassieke replica waarmee ik te maken kreeg toen mij niet werd verteld over de kleur, groen, van mijn shirt ...Het gevolg is dat een ingenieur noodzakelijkerwijs vervuilende producten moet ontwikkelen en het milieu moet verachten. ? Hoe dan ook, de meeste HRD's of ingenieurs voor mij begrepen niets, of deden alsof ze niets begrepen, van het concept van hervorming aan boord (basis van de Pantone-procestechnologie). Onder deze omstandigheden leek ik een verlicht persoon te zijn en was het moeilijk om samen een professionele relatie aan te gaan ...

Maar het moet ook gezegd worden dat de HRD's misschien ook mijn verlangen hebben gevoeld om het proces te ontwikkelen, dit had mijn succesvolle integratie in het bedrijf kunnen belemmeren. Deze periode van zoeken naar werk was echter erg moeilijk, moreel en financieel.

Lees ook:  Voornaamste resultaten van Pantone motor

Het is erg moeilijk om in het energieveld te komen. De ambient scepsis, intellectuele luiheid (de typische: “als het werkte, zou het bekend zijn”) en wetenschappelijk dogmatisme zijn alomtegenwoordig. En als het oneerlijk zou zijn om alle mislukkingen van bepaalde innovaties toe te schrijven aan pressiegroepen, dan is het duidelijk dat bepaalde bedrijven hun verworvenheden, soms krachtig, verdedigen.

Tegelijkertijd gaf ik een paar openbare conferenties, vooral op beurzen of ecobio-shows, maar ik zag al snel dat het in dit tempo jaren zou duren. In maart 2002 deed ik ook een radioshow (op de gratis radio "Here and Now" Icietmaintenant.com ) In Parijs Jean Pierre LentinWetenschapsjournalist.

Eind 2002 besloot ik er een einde aan te maken, althans tijdelijk omdat de gemaakte tijd en kosten te groot waren, en een website te maken over mijn onderzoek. Inderdaad; het was het enige toegankelijke verspreidingsmiddel dat ik tot mijn beschikking had: het idee van econologie was geboren.

De geboorte van econologie.com (december 2002 -?)

Lees ook:  Bijlagen bij het verslag over de Pantone motor

Het was mijn ontmoeting in december 2002 met Gabriel Ferrone de la Selva, een ecoloog uit de jaren zeventig, en René Dumont, die de aanleg van de site hebben versneld. Inderdaad; voorzitter van de EES-vereniging, Ecologie Energie Survie, Gabriel had tonnen documenten op zijn planken. Dat was jammer, want veel van deze documenten waren erg interessant: ik stelde hem daarom voor om gratis een website te maken om deze informatie te verspreiden.

Na een week van het werk, de site was ongeveer Econologie.com begin maart 2003 web.

Helaas resulteerden de communicatieproblemen met Gabriel (77 jaar) in juli 2004 in de bijna volledige scheiding tussen EES en de site bij de omschakeling naar versie 2.

Er zijn nog maar een paar teksten en documenten van EES op de site, maar ik promoot niet langer deze vereniging, die, moet gezegd, aan het uitsterven is: ze voerde actief campagne in de jaren tachtig, maar heeft nu de meeste leden verloren ( de meerderheid door overlijden door ouderdom), heeft het helemaal niet meer het gewicht dat nodig is voor zijn ambities ...

Niettemin was deze samenwerking met Gabriel verrijkend en maakte het vooral de oprichting van deze site mogelijk ...

De doelstellingen van de site zijn meer duidelijk uitgelegd op deze pagina: Waarom de site Econologie.com?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *