Ik ontmoette Paul Pantone

De ontmoeting met de heer Pantone (februari 2002)

Midden januari 2002, 3 maanden na het behalen van mijn ingenieursdiploma, besloot ik de heer Pantone in de VS te ontmoeten. Deze beslissing werd niet van de ene dag op de andere genomen. Ik had inderdaad al een paar e-mails uitgewisseld met Paul die me uitnodigde om hem gedurende een langere "periode" van 3 weken te bezoeken om alle mogelijke details van een toekomstige samenwerking te zien.

Dus vertrok ik op 4 of 5 februari 2002 in een Boeing 777 van Parijs naar Salt Lake City voor 12 uur daarna 3 uur vlucht, omdat de reis een tussenstop in Houston omvatte. Ik specificeer dit omdat het mijn eerste vlucht was en 12 uur vliegen voor een eerste vlucht met een overzicht van de ijsschotsen behoorlijk indrukwekkend is. Dus na meer dan 28 uur reizen (alles inbegrepen) kwamen we aan in Preston, een klein stadje in de Rockies 200 km ten noorden van Salt Lake City. Het weer was behoorlijk ijskoud: 50 cm sneeuw en -20 ° C.

Ik zeg 'wij' omdat ik niet alleen ben weggegaan: Michel Saint Georges, een Belgische ingenieursarts, van Québecois-afkomst, vergezelde me: hij schreef een aantal interessante reflecties over de Quanthomme cliquez ici .

Tot zover de sets, laten we doorgaan naar de acteurs: ontmoet de volgende dag Paul voor de week van "training". Gelukkig waren we 4 Franstaligen: een Nicois, Olivier en een andere Quebecois wiens voornaam ik vergat maar de "training" werd duidelijk gegeven in het Amerikaans (met een sterk landaccent gezien de locatie). De informatie in deze "training" is helaas alleen pure speculatie zonder enige basis of zelfs wetenschappelijk bewijs. En toen ik aan het begin van onze bijeenkomst om wetenschappelijke enquêtes vroeg, was Paul niet in staat om mij, ondanks zijn beloften, deze 2 weken later te verstrekken (dit betrof enquêtes van de Universiteit van Berlijn)
"Blijf open-minded" was de standaardzin van Paulus maar er is een verschil tussen ruimdenkend en naïef om ongegronde theorieën te accepteren...

Lees ook: Over Pantone Gillier kits verkocht

Wat betreft de onderhandelingen die we probeerden te voeren, weet dat er een zeer grote discrepantie bestaat tussen de inhoud van de site van Paul (zogenaamd zeer altruïstisch) en de man (zeer kapitalistisch) die geïnteresseerd was in verkoop "licenties" ... Dit strippen wilde ongetwijfeld een gemakkelijke "prooi" aantrekken.

Kort samengevat na 3 weken als volgt verdeeld: 1 week training (de week op $ 1500) en 2 weken "DIY" en verschillende onderhandelingen was ik nogal teleurgesteld over deze bijeenkomst, vooral omdat ik "had geïnvesteerd" in deze vergadering alle magere besparingen die een student kan hebben.

Eindelijk hebben we niets geleerd op technologisch niveau en mijn studie was het meest wetenschappelijke wat er bestaat over het Pantone-proces en ik kwam erg walgelijk, zo niet depressief, terug naar Frankrijk ... maar de rest zou het punt opnieuw bepalen! Enige positieve ding: Michel en ik hoefden niet te betalen voor de trainingsweek (3000 $ bespaarde het is dat al speciaal voor "wind"!), Wat duidelijk niet het geval was bij de andere 2 stagiairs, en voor de goede orde, Paul Pantone betaalde ons ook de eerste week van het hotel.

Uiteraard specificeer ik dat Michel precies hetzelfde dacht: er is niets te verwachten van Pantone ...

De fase van het zoeken naar werk (maart 2002 - december 2003)

Omdat Pantone technisch noch professioneel niets te verwachten had, besloot ik om actief naar een baan te zoeken ... Indien mogelijk op het gebied van energie ... maar, als de uitvinder oneerlijk is, geloofde ik (en geloof ik nog steeds) in het potentieel van het proces dat ik niet heb opgegeven.

Terwijl ik op zoek was naar een baan als ingenieur, bleef ik daarom proberen het proces te ontwikkelen met de zeer beperkte middelen die ik tot mijn beschikking had. De meest succesvolle ervaring was die van de Zx (ZX-TD Pantone) van Olivier (anders dan die uit de VS) en ik zal later op deze ervaring terugkomen. Ik wil graag kort terugkomen op deze periode van zoeken naar een baan, die behoorlijk pijnlijk was. Vooral tijdens de sollicitatiegesprekken die ik kreeg: ik moest begrijpen dat een ingenieur geen milieuovertuigingen mag hebben: “Een ecologische werktuigbouwkundige? Het zou niet moeten bestaan! ”Hier is de klassieke replica waarmee ik werd geconfronteerd toen ik niet dol was op de kleur, groen, van mijn shirt ...Het gevolg is dat een ingenieur noodzakelijkerwijs vervuilende producten moet ontwikkelen en het milieu moet verachten ? In ieder geval begrepen de meeste HR-managers of technici voor mij niets, of deden ze niets, over het concept van hervorming aan boord (basis van de Pantone-procestechnologie). In deze omstandigheden ben ik geslaagd voor een verlichte en het was moeilijk om samen een professionele relatie aan te gaan ...

Maar het moet ook gezegd worden dat de HR-managers misschien ook mijn wens hebben gevoeld om het proces te ontwikkelen, dit kan mijn goede integratie in het bedrijf hebben beïnvloed. Hoe dan ook, deze periode van zoeken naar een baan was zeer moeilijk, moreel en financieel.

Lees ook: Verklaring van de Pantone-motor: ionisatie en elektrificatie van de expansie van waterdamp

Toegang krijgen tot de energiebranche is erg moeilijk. Ambiente scepsis, intellectuele luiheid (het typische: "als het werkte zou het bekend zijn") en wetenschappelijk dogmatisme zijn alomtegenwoordig. En als het oneerlijk zou zijn om alle mislukkingen van bepaalde innovaties aan pressiegroepen toe te rekenen, is het duidelijk dat bepaalde bedrijven hun prestaties verdedigen, soms krachtig.

Tegelijkertijd hield ik een aantal openbare lezingen, vooral op ecobio-beurzen of -shows, maar ik zag al snel dat het in dit tempo jaren zou duren. In maart 2002 deed ik ook een radioprogramma (op de gratis radio "Hier en nu" Icietmaintenant.com ) In Parijs Jean Pierre LentinWetenschapsjournalist.

Eind 2002 besloot ik er een einde aan te maken, althans tijdelijk omdat de tijd en de kosten te groot waren, en om een ​​website op te zetten over mijn onderzoek. Sterker nog; het was het enige toegankelijke verspreidingsmiddel dat ik tot mijn beschikking had: het idee van econologie was geboren.

De geboorte van econologie.com (december 2002 -?)

Lees ook: Pantone motor overzicht

Het was mijn ontmoeting in december 2002 met Gabriel Ferrone de la Selva, ecoloog uit de jaren zeventig en René Dumont, die de oprichting van de site versnelde. Sterker nog; Gabriel, voorzitter van de vereniging EES, Ecologie Energie Survie, had tonnen documenten in zijn schappen liggen. Dit was zeer beschamend omdat veel van deze documenten erg interessant waren: ik bood hem daarom de gratis creatie van een website aan om deze informatie te verspreiden.

Na een week van het werk, de site was ongeveer Econologie.com begin maart 2003 web.

Helaas hebben de communicatieproblemen met Gabriel (77 jaar oud) in juli 2004 bij de overgang naar versie 2 geleid tot de bijna volledige scheiding tussen EES en de site.

Er zijn nog maar een paar teksten en documenten van EES op de site, maar ik promoot niet langer deze vereniging, die moet sterven: ze voerde actief campagne in de jaren 80 maar verloor momenteel de meeste leden ( meest door overlijden door ouderdom), ze heeft niet langer het gewicht dat nodig is voor haar ambities ...

Desalniettemin was deze samenwerking met Gabriel verrijkend en vooral toegestaan ​​om deze site te maken ...

De doelstellingen van de site zijn meer duidelijk uitgelegd op deze pagina: Waarom de site Econologie.com?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *