Ik ontmoette Paul Pantone


Deel dit artikel met je vrienden:

De ontmoeting met de heer Pantone (februari 2002)

Half januari 2002 of 3 maanden na het krijgen van mijn ingenieursdiploma, heb ik besloten om te gaan voldoen aan de heer Pantone USA. Dit besluit is niet 's nachts gemaakt. In feite had ik al een paar e-mails met Paul, die mij uitgenodigd om naar hem te zien tijdens een "periode" uitgewisseld verlengd 3 weken om alle details mogelijke toekomstige samenwerking te zien.

Dus décollais de 4 of 5 februari 2002 777 van Boeing in Parijs naar Salt Lake City 12h dan 3 vlieguren sinds de reis omvatte een stop in Houston. Ik schrijf dit omdat het was mijn doop van de lucht en de vlucht 12h voor de doop rollover ijs is vrij indrukwekkend. Dus na meer reizen 28h (all inclusive) dus we zijn aangekomen in Preston, een stad in volle Rockies 200 km ten noorden van Salt Lake City. Het weer was nogal fris: 50 cm sneeuw en -20 ° C.

Ik zeg 'we', want ik ben niet één partij: Michel Saint Georges, een Belgische ingenieur arts, Quebecoise origineel met mij: hij heeft een aantal interessante gedachten over Quanthomme geschreven, cliquez ici .

Zo veel voor het landschap, ga naar de acteurs: de volgende afspraak met Paul voor de week van "training". Serendipity, werden we spreken 4: een Nicois, Olivier, en een ander Quebecois ik vergeet de naam, maar "training" werd duidelijk onderwezen in US (land met sterke accenten gezien de locatie). De informatie in deze "training" zijn, helaas, pure speculatie zonder enige basis of zelfs wetenschappelijk bewijs. En toen ik vroeg aan het begin van onze ontmoeting, wetenschappelijk onderzoek, Paul was niet in staat, ondanks de beloften, om mij 2 weken later (het betrokken onderzoek van de Universiteit van Berlijn)
"Blijf open minded" (blijven open minded) was de standaard zin van Paul, maar er is een verschil tussen open minded en naïef ongegronde theorieën te aanvaarden...Ten aanzien van de onderhandelingen hebben we geprobeerd te hebben, weten dat er een zeer grote kloof tussen de inhoud van de website van Paul's (vermoedelijk altruïstische) en man (zeer kapitalistische) dan geïnteresseerd in de verkoop van "licenties" ... het is décallage wilde waarschijnlijk aan te trekken van de "prooi" easy.

Kort week na 3 als volgt verdeeld: 1 training week (de week op $ 1500) en 2 weken "sleutelen" en diverse onderhandelingen ik was nogal zeer teleurgesteld dat de vergadering, vooral omdat ik had "geïnvesteerd" in deze vergadering al het schamele besparingen die een student kan hebben.

Uiteindelijk leerden we niets op technologisch niveau en mijn studie was het meest wetenschappelijke ding dat er bestaat over het Pantone-proces en ik keerde terug naar Frankrijk, walgend als het niet depressief was ... maar het volgende zou nog steeds het punt zijn! Enige positieve: Michel en ik hoefden de trainingsweek niet te betalen (3000 $ bespaard is het al speciaal voor "wind"!), Wat natuurlijk niet het geval was voor 2 andere Stagiairs, en, voor de goede orde, Paul Pantone betaalde ons ook de eerste week van het hotel.

Uiteraard heb ik gezegd dat Michel dacht precies hetzelfde: er is niets te verwachten van Pantone ...

De fase van het zoeken naar werk (maart 2002 - 2003 december)

Omdat er niets was te verwachten van Pantone noch technisch noch professionnaly, heb ik besloten om actief te zoeken naar werk ... indien mogelijk op het gebied van energie ... maar als de uitvinder is oneerlijk, dacht ik (en nog steeds denken) het potentieel van het proces dat ik niet opgeven.

Terwijl op zoek naar een baan als ingenieur, dus ik bleef proberen om de procedure met de middelen te ontwikkelen, zeer beperkt, ik had. De meest succesvolle ervaring was die van de ZX (ZX-TD Pantone) Olivier (VN anders dan de VS) en ik renviendrai van deze ervaring later. Ik wil graag even terug naar deze periode van zoeken naar een baan die heel pijnlijk was. Vooral tijdens de interviews die ik kon winnen: het maakte me begrijpen goed dat een ingenieur geen milieu-overtuigingen moet hebben: 'Een ecoloog werktuigbouwkundig ingenieur? Het mag niet bestaan! "Hier is het klassieke antwoord op die ik tegenkwam toen ik niet chariait over kleur, groen, mijn shirt ...Het gevolg is dat een ingenieur noodzakelijkerwijs verontreinigende stoffen moeten ontwikkelen en verachten het milieu ? Hoe dan ook de meeste HR en ingenieurs voor mij niet begreep, of voorwenden niet te begrijpen, het concept bestuur te hervormen (de core-technologie van Pantone-proces). In deze omstandigheden ben ik geslaagd voor een visionair en het was moeilijk om een ​​professionele relatie samen deel te nemen ...

Maar we moeten ook zeggen dat HR kan ook mijn verlangen om de ontwikkeling te verwerken, kan dit van invloed op mijn goede integratie in het bedrijf worden gevoeld. In ieder geval deze tijd van het zoeken naar een baan was erg moeilijk, moreel en financieel.

Het is zeer moeilijk om entrendre krijgen energiegebied. Ambient sceptiscisme, intellectuele luiheid (de typische "of het werkt AC is niet") en de wetenschappelijke dogmatisme zijn alomtegenwoordig. En het zou oneerlijk alle fouten van een aantal innovaties actiegroepen attribuut blijkt dat sommige bedrijven verdedigen zich soms heftig, hun winsten.Tegelijkertijd deed ik wat spreken in het openbaar, in het bijzonder op Ecobio beurzen en shows, maar ik zag al snel dat het jaren zou duren in dit tempo het. In maart 2002, heb ik ook een radio show (op vrije radio "Here and Now" Icietmaintenant.com ) In Parijs Jean Pierre LentinWetenschapsjournalist.

2002 einde, heb ik besloten om een ​​einde in ieder geval tijdelijk voor de tijd en kosten die waren ook geweldig te zetten, en het creëren van een website over mijn onderzoek. inderdaad; het was de enige beschikbare middelen van distributie die ik tot mijn beschikking: het idee van econology was geboren.

De geboorte van econologie.com (december 2002 -?)

Dit is mijn ontmoeting in december 2002 Ferrone Gabriel de la Selva, ecoloog van 1970 jaar naast René Dumont, die de oprichting van de site versneld. inderdaad; President van SEA vereniging, Ecologie Energy Survival, Gabriel had tal van documenten over de planken. Dit was erg jammer, want veel van deze documenten waren erg interessant: dus ik voorgesteld om haar gracieuze opzetten van een website om deze informatie te verspreiden.

Na een week van het werk, de site was ongeveer Econologie.com begin maart 2003 web.Helaas zijn de problemen van de communicatie met Gabriel (77 jaar) geleid tot de vrijwel volledige scheiding tussen SEA en de site in juli 2004 bij de overgang naar 2 release.

Slechts een paar teksten en documenten in SMB blijven op de site, maar ik heb niet de promotie van deze vereniging, die, het moet gezegd doen, is mourrante: zij actief campagne tijdens 80 jaar, maar had het grootste deel van haar leden die nu verloren gaan ( de meeste sterfgevallen door leeftijd), het heeft niet langer de slagkracht om haar ambities ...

Maar deze samenwerking met Gabriel was vooral de moeite waard en heeft de oprichting van deze site toegestaan ​​...

De doelstellingen van de site zijn meer duidelijk uitgelegd op deze pagina: Waarom de site Econologie.com?

Facebook reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *