Download: stadstuin Guide


Deel dit artikel met je vrienden:

De stadstuin gids. 242 pagina's, 24.2 MB .pdf

Inleiding

Gardens, net als veel andere goede ideeën elders, hebben de gave om te groeien in de meest onverwachte plaatsen. Mijn eerste ervaring als een stedelijke tuinman was in Brussel, België, op een plat dak zonder vangrails. Hoewel mijn belangrijkste doel was om tomaten te telen in potten, mijn secundaire doel was niet om te eindigen in gazpacho op de stoep vijf verdiepingen lager. Nu 15 jaar later, ben ik nog aan het leren over tuinieren, maar deze keer, veilig, voeten op het droge in een moestuin 2000 vierkante voet in een buitenwijk van Portland, Maine.Deze groente tuin op het dak van mijn gebouw in Brussel niet veel aan ons in de tand te zetten, maar het leidde tot mijn honger naar een andere levensstijl voor mijn familie en mijzelf, waar goede eten en tuinieren essentieel waren. Ik begon de zaadjes van mijn nieuwe leven te zaaien door het lezen van het goede leven, Helen en Scott Nearing, een boek dat de kunst van het leven van het land in een boerderij aan de kust van Maine bespreekt.

Dit boek kon ik weer met mijn roots, letterlijk en figuurlijk. Maar meer dan dat, het heeft me geholpen om mijn visie op wat goed kan worden geteeld binnen de grenzen te verbreden
royale van zijn land en zijn klimaat. En zoals elke goede boek, het leidde me ook voor andere auteurs, waaronder Eliot Coleman, een biologische boer uit Maine, die op dat moment probeerde de bebouwbare seizoen uit te breiden door middel van innovatieve technieken te ontdekken. Geïnspireerd door deze
ervaringen, ben ik verhuisd naar Maine, waar ik begonnen met het kweken van groenten en slaagde erin om een ​​productie van het hele jaar door te krijgen.

Nu, iets meer dan tien jaar later, de tuinen van de argumenten voor zijn sterker dan ooit als gevolg van de toenemende bezorgdheid over de gezondheid, klimaatverandering, voedsel en economische zekerheid. Volgens de Food and Agriculture Organization, moeten we de mondiale voedselproductie in de komende jaren te verhogen tot 70 40% AIN toezicht op de groei van de bevolking. Het wordt duidelijk dat deze DEI te voldoen, zullen we herdefiniëren, waar tuinen kunnen worden geplant en door wie.

Stadstuinen hebben het potentieel om een ​​belangrijke rol in de productie van de stedelijke macht te spelen, maar alleen als ze de kans krijgen. Vorig jaar had ik het genoegen om contact op met Josée en Michel, en hun campagne om hun tuin in de voorkant van hun huis te redden aan te sluiten. Vanaf het moment dat ik zag hun tuin magniique op Facebook, wist ik dat deze tuin was belangrijk, maar ik had geen idee hoe hij zou worden. Mijn eerste reactie was om te klikken "Like" onder de foto op Facebook. Veertien dagen later kwam ik erachter dat hun tuin in gevaar was; Klik op "als" was de soefi's niet op te slaan.

Tijdens de volgende weken, die spannend waren, belden we elkaar duizenden tuinders over de hele wereld te vragen voor hun steun, en hun reactie is buitengewoon. Hoewel sommige gemeenteambtenaren van Drummondville waren tegen de tuin van Josée en Michel, de wereld was in zijn voordeel. Het was hartverwarmend om te zien dat een groep mensen verenigd voor dezelfde oorzaak zou kunnen bereiken.

De strijd om de moestuin en Josée Michel is voorbij, maar de strijd om de stedelijke tuinen is nog maar net begonnen. Een sleutel tot de tuinen zijn deel van de oplossing is het onderwijs.

We moeten onze verkozen ambtenaren waarom tuinen zijn essentieel voor leefbare en duurzame gemeenschappen te onderwijzen. Daarnaast moeten we ook leren en te inspireren meer mensen om hun tuin te cultiveren. Dit boek realiseert beide doelstellingen.

Of u nu een groene duim of niet, ik ben er zeker van dat de auteurs leert u veel dingen. De belangrijkste ideeën achter dit boek zijn de hoop en het gevoel van gemeenschap. Ons vermogen om samen te werken kunnen we de grote mondiale Deis worden geconfronteerd.

In feite is het 'goede leven' is gemakkelijker en dichterbij dan we denken dat het is net zo eenvoudig als het planten van een zaadje en zo dicht onze tuin. Dit jaar, laten we verbinden ons om deze ervaring te leven en te delen met anderen.


Download het bestand (een abonnement op de nieuwsbrief kan nodig zijn): stadstuin gids

Facebook reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *