Citroën Xantia TD

Mijn beurt om mijn bewerking te beschrijven.
Het "slachtoffer" is een xantum 1.9L-tubodiesel.
Het toont ongeveer 215 op de teller (hey het verandert elke dag 😉

Het plan is een waterdoping. zeer sterke inspiratie van de mercedes 300TD van Andre, maar met een behendigheid wanneer naar de mindere monteurs (en zeker minder geduld ook Embarassed).
De koud waternevel moet worden gemaakt door een zelfgemaakte mini-brandstof. Zeer geïnspireerd door PITMIX die zijn werk zeer goed heeft gedocumenteerd. Ik ben een voorstander van eenvoud en plan geen sproeisysteem of iets anders.

De waterinstellingen worden, indien mogelijk, benaderd met kleine commerciële plastic kleppen, ontworpen voor aquaria of voor druppelirrigatie. Ik heb verschillende modellen om te testen.
Op dit moment heb ik niet gepland om het water opnieuw te verwarmen, om te zien. Rollende ogen
Zodra ik het gedrag van de assemblage begrijp, hoop ik deze te automatiseren met een kleine elektronische assemblage die een benzine-injectiespuit aanstuurt (maar gebruikt voor water) of een eenvoudige magneetklep (ik vond er een, spoel 12V tot 40EUR)

Lees ook: Video water tractoren FR3

om te volgen, enkele foto's. Zoals u kunt zien, wordt alle constructie uitgevoerd op basis van recup ', gebruikte onderdelen, slechts enkele fittingen van de loodgieter worden nieuw gekocht.
Alle onderdelen van de auto die zijn gemodificeerd, komen uit breuken en worden vervolgens geassembleerd. Als ik de auto elke dag gebruik, kan ik hem niet immobiliseren terwijl ik de wijzigingen aanbreng. Ik moet het ook kunnen herstellen met de originele onderdelen in het geval van een puinhoop ...

Installatie van Pantone-waterinjectiemotor op Citroën Xantia 1.9 TD

Alle Pantone-armaturen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *