geglobaliseerde landbouw: het model is tot het einde, Olivier de Schutter


Deel dit artikel met je vrienden:

Extract (sluiting) in een interview vandaag gepubliceerd in de wereld, Lees hier over het recht op voedsel wereldwijd. Door Olivier de Schutter (opvolger Jean Ziegler).

Lees meer en debat

Ik geloofde in de almacht van de staat, ik nu geloven in de almacht van de democratie. Ik niet meer denken dat fout passief wachten op gouverments handelen voor zichzelf. De blokkades zijn te veel; de druk op hen, ook echt; en acteurs belemmeren verandering, te machtig.Ik denk dat de voedselverwerkende systemen zullen opereren vanuit lokale initiatieven. Overal waar ik kom in de wereld, zie ik mensen die moe zijn van wordt gezien als consumenten of de kiezers en willen echte agenten van verandering door te proberen uit te vinden hoe meer verantwoorde productie en consumptie.

De laatste boodschap die ik geef aan overheden is de noodzaak om de voedselsystemen te democratiseren. Dit betekent dat ze moeten toegeven dat ze niet alle antwoorden te houden en te worden gegeven een grote plaats om de burgers bij de besluitvorming. Ik denk dat nu meer naar een opgelegd door de bottom-up initiatieven die door de regelgeving van bovenaf opgelegd overgang.

Facebook reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *